Hulpmiddelen Voor Keuken, Bad, Toilet En Douche

Gepubliceerd jan. 13, 22
8 min read
WandbeugelsAangepaste Badkamer

Badkamer Hulpmiddelen Voor Senioren

Wilt u op de hoogte blijven van onze aanbiedingen en acties? Houd dan regelmatig onze website in de gaten of meld u aan voor onze periodieke nieuwsbrief..

Optimale veiligheid en comfort in de badkamer Stijve en stramme spieren, overgewicht, slecht zicht, evenwichtsproblemen, mindere conditie en gewrichtspijn. Zomaar een greep uit de problematiek waar senioren en mindervaliden dagelijks mee te maken hebben. Ook in de badkamer. Handicare biedt uitkomst met solide en betrouwbare oplossingen. Als toonaangevend producent van hulpmiddelen en aangepast sanitair zet het bedrijf in op de zelfredzaamheid van mensen, mét maximale veiligheid en comfort.

En Handicare heeft ook het design gedacht. De producten zijn niet alleen praktisch maar ook mooi om te zien. In de bijgevoegde catalogus badkamerhulpmiddelen vindt u het complete assortiment.

Senioren Hulpmiddelen - Mens En Gezondheid

Badkamer en toilet, We maken allemaal dagelijks gebruik van de badkamer en het toilet. Wanneer mensen wat minder stabiel zijn kan vooral de badkamer een gevaarlijke plek zijn. Ieder jaar belanden er ruim 4000 mensen in het ziekenhuis na een val in de badkamer, dit zijn met name senioren - Badkamer hulpmiddelen voor ouderen. Er zijn tal van hulpmiddelen welke het gebruik van badkamer en toilet veiliger maken.

Onze hulpmiddelen zijn ondergebracht in verschillende categorien:Toiletstoelen, In deze categorie zijn onze toiletstoelen ondergebracht. Een toiletstoel wordt ook wel postoel genoemd en wordt vaak ingezet wanneer een gebruiker de gang naar het toilet niet meer kan maken. Er zijn verschillende keuzes zoals een opvouwbare toiletstoel, een toiletstoel welke ook als verhoger over het reguliere toilet gezet kan worden of een toiletstoel op wielen.

Hier hebben wij een zeer ruime keuze in. Van driehoekige douchekrukjes welke makkelijk in een hoek geplaatst worden tot douchestoelen met wieltjes of douchestoelen welke aan de muur bevestigd kunnen worden. badkamer hulpmiddelen. Toilet Hulpmiddelen, In deze categorie vindt u al onze toilethulpmiddelen. Een beugel voor aan de muur maar ook dingen als een bedpan(ondersteek) en urinaal kunt u hier vinden.

Senioren Badkamer op Maat

Deze douche en toiletstoelen worden in Nederland geproduceerd en zijn vaak voorzien van een motor om de stoel te kantelen of in hoogte te verstellen (Douchewc kopen).

Badkamer Voor Ouderen kopenBadkamer Aanpassen - Atlas Van Zorg En Hulp

03 februari 2021 1. Wandbeugels Een van de bekendste woningaanpassingen voor in de badkamer is de . Een wandbeugel kan mogelijk maken door u extra steun te geven in de vorm van stabiliteit tijdens het douchen of tijdens het in- of uitstappen van de douchecabine. Ook kunt u ze bij het toilet aan de muur laten bevestigen, als extra hulpmiddel bij het opstaan van het toilet.

De badlift Als douchen niet meer gaat omdat u dan te lang moet staan, kan het zijn dat u enkel nog in bad kunt. Ook hiervoor zijn goede hulpmiddelen bedacht, zoals de : een stoel die u op een prettige manier in het bad kan laten zakken, en die u er ook weer uit kan tillen.

Handige Hulpmiddelen Voor Ouderen3 (Douchewc kopen). Douchestoel Een ander bekend bij het , is een . Er zijn verschillende opties mogelijk, in de vorm van een losstaande stoel die u zelf in de douche kunt zetten bijvoorbeeld (badkamers voor senioren). Maar u kunt er ook voor kiezen om een te installeren aan de wand, die u gemakkelijk uit kunt klappen wanneer u er gebruik van wilt maken.

Antislipvloer Een erg simpel hulpmiddel dat weinig installatiewerk nodig heeft, is een –. De antislipvloer zorgt ervoor dat de douche geen glijbaan meer is, maar dat u uw voeten kunt plaatsen op een ferm oppervlak zonder de angst om uit te glijden en een lelijke val te maken. zijn tegenwoordig in veel winkels te koop, deze kunt u los in de douchecabine leggen.

5. Bad- of doucheopstapjes Het kan zijn dat de douche vraagt om een hoge instap. Bij het bad is dit natuurlijk sowieso het geval. Als de instap te hoog of te groot is, dan zijn er speciale ontwikkeld die ervoor zorgen dat de stap iets kleiner wordt, waardoor u een stuk gemakkelijker het bad of de douchecabine instapt.

Senioren Badkamer In ééN Dag - Comfortsanitair

Denkt u aan verbouwen, dan kunt u extra treden laten inmetselen. Op zoek naar gedegen advies over hulpmiddelen voor senioren? Er zijn verschillende hulpmiddelen die het leven een stuk aangenamer en makkelijker kunnen maken, doordat ze inspelen op de lichamelijke ongemakken die kunnen voorkomen wanneer u ouder wordt. Bent u voor uzelf of iemand anders op zoek naar de juiste hulpmiddelen? Neem dan vooral contact met ons op.

Hieronder treft u een aantal mogelijke hulpmiddelen en aanpassingen aan om uw keuken, badkamer en het toilet veiliger en toegankelijker te maken. Antislipcoating Kies voor een douchebak met een antisliplaag of laat uw huidige douchebak behandelen met een antislipcoating. Hierdoor neemt de kans op een glijpartij onder de douche aanzienlijk af.

Antislipmat Een eenvoudige oplossing voor een gladde douche- of badvloer biedt een antislipmat. Deze maakt een deel van de bad- of douchebodem stroef. Let wel op dat de antislipmat goed op de grond ligt! Bad met deur (inloopbad of instapbad) Een inloopbad is voorzien van een deurtje. Stap in het bad, sluit de deur en laat het bad vollopen.

Aangepaste Badkamer bestellen

Bent u klaar? Laat dan het bad leeglopen en open vervolgens het deurtje. Terwijl het water wegloopt, kunt u zich rustig afdrogen. Daarna opent u de deur en loopt u zo de badkamer weer in. Inloopbaden zijn vooral geschikt om meer comfort in huis te bieden. douchewc prijs. Voor mensen met een beperking zijn deze minder geschikt, omdat het even duurt voor u het bad uit kunt stappen en in die tijd flink koud kunt worden.

En wilt u weer opstaan, dan drukt u op de knop. Badplank Een in lengte verstelbare badplank ligt aan de bovenzijde over uw bad heen. U gebruikt de badplank als zitje, bijvoorbeeld om te douchen in een douche-bad combinatie. Badplanken bewegen niet bij gebruik en worden meestal aan een zijde aan de muur bevestigd.

Verzeker uzelf ervan dat de badtrap stevig staat en u zich bij het gebruik ervan kunt vasthouden, bijvoorbeeld aan in de muur verankerde beugels - hulpmiddelen badkamer senioren. Badverkorter Een badverkorter wordt (met zuignappen) in uw bad bevestigd, aan het einde van uw bad. Heeft u moeite met opstaan of bent u bang om weg te glijven in een gewoon bad? Met de badverkorter kunt u zich afzetten met uw voeten, zodat rechtop zitten eenvoudiger wordt.

Badkamerhulpmiddelen

Senioren Badkamer Laten Plaatsen? Lees Hier MeerSta-op Toilet ruime Keuze

Douchezitje Om niet staand te hoeven douchen, kan een douchezitje uitkomst bieden. Een opklapbaar, aan de muur bevestigd, zitje kan eenvoudig worden uitgeklapt, zodra u van de douche gebruik wil maken. Wil een ander wél staand douchen, dan kan deze het zitje weer eenvoudig in verticale stand brengen. Zo hoeft u niet onnodig te slepen met een stoel.

Een alternatief is dat de drempel geheel verwijderd wordt (sta-op toilet). Kraanopener Een kraanopener is een handig hulpmiddel om kranen mee te openen - miva toilet. De opener wordt over de bestaande kraan heen geplaatst. Zo kan deze zonder kracht bediend worden. Losse toiletverhoger Om comfortabel van het toilet gebruik te kunnen maken, kan een losse toiletverhoger uitkomst bieden.


Opklapbaar Douchezitje Met Armleuningen

Aanpassingen Voor De Badkamer Aanvragen

Bano Benelux B.V.

Schooldwarsstraat 48, 3351 AT Papendrecht, Nederland
+31184785353
Opklapbaar douchezitje

Maar voor de gebruiker zelf bijvoorbeeld ook zoals bij een sta-op stoel. Hulpmiddelen bieden ons de mogelijkheid om taken makkelijker, sneller of beter te kunnen verrichten. Zo zijn er hulpmiddelen die men in staat stelt om de algemene dagelijkse levensverrichtingen, zoals wassen, koken en aankleden langer zelfstandig te kunnen blijven uitoefenen.

Ze kunnen bijvoorbeeld bij het aantrekken van sokken of schoenen niet meer zo goed bukken. Met behulp van een extra lang schoenlepel of een sokaantrekker zijn deze problemen verholpen en kun je nog langer zelfstandig je sokken en schoenen aandoen. Een hulpmiddel voor ouderen kan op vele manier van pas komen.

Mobiliteitshulpmiddelen voor ouderen, Ouderen kunnen worden ondersteund met de loophulpmiddelen zoals weergegeven in hun bovenstaande categorieën of kunnen ook eens kijken naar onze wandelstokken of mobiliteitshulpmiddelen in en rond auto's. Mobiliteitshulpmiddelen is een breed begrip, dus houd er rekening mee dat deze winkel ook heeft, van het helpen om in en uit het bad te raken tot takels en transferhulpmiddelen is toegewijd aan het leveren van zorguitrusting zoals onze loophulpmiddelen met .

Miva Wastafel

De dispenser houdt tevens het medicijngebruik bij en waarschuwt, via een online koppeling, verplegend personeel of de mantelzorger als de medicatie niet wordt ingenomen. Dit is een handige tool voor thuiswonende ouderen die zelf hun medicatie innemen. Wilt u weten welke digitale hulpmiddelen passen bij uw situatie? Op de website van het Langer Thuis Kompas vindt u een Kompas.

Een ander voordeel is dat het personeel niet langer meerdere keren per nacht controles hoeft te houden om te zien of iedereen goed in bed ligt. Bewoners krijgen hierdoor meer rust en privacy. Ze behouden de regie over hun leven. Bovendien wordt de zorgprofessional hierdoor ontlast. Deze krijgt meer tijd voor de cliënt wanneer dat gewenst is.

Navigation

Home

Latest Posts

Natuurlijke Vitaminen Kopen

Published Sep 30, 22
6 min read

Natuurlijke Voedingssupplementen

Published Sep 30, 22
6 min read

Voeding En Supplementen

Published Sep 29, 22
6 min read